Velkommen til Olympia Vandre- og cykelklub

El Camino

Vores tur til El Camino begynder mandag 27. september 2021 og slutter mandag 4. oktober.

Rejsens mål er Santiago de Compostela, der ligger i det Nordvestlige Spanien. Byen er hovedstaden i den selvstyrende region Galicien og har 95.000 indbyggere. Den smukke katedral med apostlens Skt. Jakobs den Ældres grav har tiltrukket pilgrimme siden middelalderen. 

Vandreturen fra Sarria til Santiago de Compostela er på 118 km fordelt på 5 etaper. Med hviledage varer turen 8 dage med 7 overnatninger på små og pæne hoteller eller pensionater. Ekstra bagage transporteres med taxa fra by til by mod et mindre tillæg, eller som en del af prisen. Distancen er sidste del af Camino Frances som kvalificerer til det officielle Santiago certifikat.

Vi booker turen gennem et rejsebureau. Prisen er ca. 4.500 kr. inklusive morgen- og aftenmad, men uden flytransport. Fly fra Kastrup til Santiago Lufthavn, eksempelvis med stop i Madrid, koster ca. 1.500. tur/retur. 

Ruten er flad og uden nævneværdige stigninger (sværhedsgrad 2). Distancerne per dag er 23/26/28/18/23 km. Dagsruten tilbagelægges i løbet af 6-8 timer med spisepause og hvil efter behov. De fleste kan gå længere, end de tror. 

Naturen er enestående smuk. Undervejs passerer vi små byer, hvor det virker som om, tiden har stået stille i århundreder. Der er masser af hyggelige pitstop undervejs. Er du træt en dag, så er taxa billig i Spanien.